Kada se hranimo na takav način, tijelo ulazi u stanje ketoze, što znači da umjesto ugljikohidrata troši masnoće kao primarni izvor energije.
Salata s piletinom, jajima i sirom prepuna je proteina i sadrži minimalan udio ugljikohidrata, pa je zato idealan obrok za sve one koji se žele hraniti u skladu s ketogeonom dijetom.
SASTOJCI ZA KETO SALATU:
– 1 manja pileća šnicla
– pola avokada
– 1 jaje
– 1 paradajz
– šaka zelene salate
– 5 dag svježeg kozjeg sira
– malo luka (po želji)
– ulje, sirće, sol i biber
PRIPREMA SALATE:
1. Skuhajte jaje. Pileću šniclu ispecite na gril tavi ili običnoj tavi. Operite salatu, paradajz i avokado te ih narežite na manje komade.
2. Pečenu piletinu narežite na trakice. Jaje ogulite i narežite na šnite. Nasjeckajte malo luka, a ako ga ne volite, izostavite ga iz recepta. Sve sastojke ubacite u posudu. Začinite s uljem, sirćetom, solju i biberom. Na kraju salati dodajte kozji sir,piše Zadovoljna.