Hrana i piće

STARO DOBRO JELO: ŠLJIVOPITA

Uvijek ukusno i dobro

Sastojci:

700 g zrelih šljiva,

3 kašike brašna,

6 kašika šećera,

2 kašičice prezle,

2 kašike topljenog maslaca.

Priprema:

1. Šljive oprati, izvaditi košpice, isjeći na polovice i poredati u okruglu tepsiju ili vatrostalnu posudu,piše Hayat

2. Poprskati topljenim maslacem, mrvicama, brašnom i šećerom. Peći oko 30 minuta na 250 stepen


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh