Hrana i piće

Pastirska pita: Savršena kombinacija krompira, mesa i začina!

Hladni dani zahtjevaju kaloričnu ishranu. Ne ustručavajte se da pojedete nešto “jako” i toplo – to je vašem tijelu neophodno

Sastojci:

80 gr graška
2 šargarepe
1 luk
400 gr mljevenog mesa
700 gr krompira
so i biber
mast
100 ml paradajz soka
80 gr putera
50 ml mlijeka
150 gr kačkavalja
začinska paprika

Priprema: Izdinstajte luk, dodajte meso. zajedno pržite dok meso ne promijeni boju. Dodajte šargarepu, i grašak, posolite, pobiberite, sipajte paradajz sok. Krčkajte dok sve ne omekša i voda ne ispari. Ogulite krompir, isjecite na kolutove i skuvajte ga.

Procijedite vodu, pomješajte krompir, puter i mlijeko, napravite krompir pire.

U nauljen pleh stavite sloj mesa, preko toga pire krompir, i izrendajte preko kačkavalj. Zapecite oko 35 minuta na 200c, prenosi Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh