1 kg krompira
2 glavice crnog luka
100 ml ulja
1 kašika suvog začina
malo soli
pola kašičice bibera
kašika sušenog peršunovog lista
bosiljak ili drugi začin po želji
200 ml neutralne pavlake
100 gr bilo kojeg tvrdog sira
100 ml Zagrejati ulje, pa mu dodati na kriške iseckan luk. Dinstati na laganoj vatri, pazeći da ne zagori. Malo ga posoliti kako bi ispustio vodu.
Kada je voda isparila dodati pola čaše vode i nastaviti dinstanje dok opet voda ne ispari. Kada je voda isparila i luk dobio žućkastu boju uključiti rernu na 200 stepeni.
Oguliti krompir i iseći na tanke kriške.
Pola luka staviti u podmazanu vatrostalnu činiju, poredjati sloj krompira, ukoso, jedan na polovinu drugoga.
Preko staviti ostatak luka i drugi sloj krompira. Pomešati neutralnu pavlaku, začine, rendani sir i vodu pa zaliti krompir,piše Informer
Prekriti folijom, pa peći tako sat vremena.
Posle sat vremena skinuto foliju i peći još nekih 20 minuta.