Svaštara

Chef otkrio tajni sastojak koji krumpir čini hrskavijim i zdravijim

PROFESIONALNI kuhar Thomas Straker objavio je recept koji je pregledan više od milijun puta. Odlučio je pokazati kako priprema pečeni krumpir, odnosno koji sastojak osigurava da bude hrskav i zdrav.

Crveni krumpir prvo oguli pa ga nareže i stavi kuhati u slanu vodu dok ne omekša, otprilike 12 minuta. Nakon toga ga procijedi i ostavlja da se ohladi 10-ak minuta.

Nakon toga u tavu stavlja ulje uljane repice te ga zagrije. Prema Good Housekeepingu, ulje uljane repice učinit će krumpir hrskavijim, a i zdravije je, prenosi “Index“.

U pladanj za pečenje stavlja krumpir pa ga prelije vrućim uljem uljane repice. Peče ga u pećnici zagrijanoj na 220°C, uz okretanje nakon otprilike 20 minuta.

Za to vrijeme nasjecka češnjak i ružmarin te ove začine pomiješa s malo maslinovog ulja. Time prelije krumpir i dobro promiješa. Ostavi peći još minutu, a onda dobro posoli i servira.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh