Sastojci za Schwarzwald muffine:
3 velika jaja
50 g maslaca
60 g mljevenih badema
15 g krušnih mrvica
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g brašna
1,5 kašika kakaa
mala kašika praška za pecivo
vrhnje za šlag
kompot od višanja
čokolada za kuhanje
Priprema:
Pomiješajte mljevene bademe, brašno, prašak za pecivo, krušne mrvice i kakao.
Žumance izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte omekšali maslac i suhe sastojke miksajući
Bjelance istucite u snijeg pa polako dodajte u smjesu koju stavite u kalupe za muffine obložene košaricama.
Pecite oko 25 minuta na 180°C ili dok čačkalica ne izađe čista iz tijesta.
Kompot zagrijte i kuhajte dok se ne reducira.
Prepolovite svaki muffin pa ga poprskajte likerom od višanja. Nadjenite ga tučenim vrhnjem, ribanom čokoladom i kompotom, piše Pun kufer.