Endi Vorhol je bio svojstven i autentičan po mnogo čemu, a i zbog načina na koji je održavao kilažu mu je, između ostalog, nadenuta etiketa čudaka.
Podsjećanja radi, riječ je o jednom od najuticajnijih umjetnika 20. vijeka, tvorcu tzv. pop arta, koji je za cilj imao da artefakte pop kulture učini dijelom muzejske umjetnosti, te je, između ostalog, slikao poznate glumce i pjevače, ali i popularne prehrambene proizvode i pića.
S obzirom na to da se kretao isključivo u krugu poznatih faca, i sam Endi je želio da slijedi trend mršavosti kao jednog do imperativa Holivuda.
Jednom prilikom je sa javnošću podijelio svoj recept za održavanje linije, koji je nazvao “njujorškom dijetom”.
Naime, prema Vorholovom savjetu, u restoranu je potrebno odabrati jelo koje vam se najmanje dopada na meniju kako biste pojeli što manje hrane ili kako ne biste ni dotakli tanjir.
Osim toga, umjetnik je savjetovao da svakako na kraju večere zamolite konobara da vam spakuje da ponesete sve ono što niste pojeli i da na putu do kuće date tu hranu nekom beskućniku.
Ovaj savjet se redovno nalazi na listama najuvrnutijih dijeta poznatih ličnosti, premda se, pored isticanja beskorisnosti iste, pohvalno govori o humanitarnom djelu ovog recepta za mršavljenje, piše “Srbija Danas“.