Svaštara

TRIK KOJI ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: KAKO DA ODMRZNETE MESO ZA SAMO 10 MINUTA

Da bi se odmrznuo čak i mali komad mesa, potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata.

Crveno meso - večernji.hr

Postupak možete ubrzati upotrebom mikrovalne, ali postoji i negativna strana. Nerijetko se dešava da se meso po površini već malo skuha, a da iznutra ostane zaleđeno.

Međutim, postoji jedan praktično zaboravljen trik koji su koristile naše bake, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa.

Za samo 10 minuta, namirnica će već biti spreman za pripremu. Potrebno je da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni C), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete. Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali, piše Mondo.

Za samo 10 minuta ćete veoma lako moći da ga isiječete na komade željene veličine – bit će odmrznuto. prenosi “Hayat“.

Bonus je i što će mu šećer malo pojačati i poboljšati ukus. Zapravo, zahvaljujući šećeru ono je postalo meko, nježno, a da je pritom u potpunosti zadržalo teksturu i svoj ukus, prenosi Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh