Postupak možete ubrzati upotrebom mikrovalne, ali postoji i negativna strana. Nerijetko se dešava da se meso po površini već malo skuha, a da iznutra ostane zaleđeno.
Međutim, postoji jedan praktično zaboravljen trik koji su koristile naše bake, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa.
Za samo 10 minuta, namirnica će već biti spreman za pripremu. Potrebno je da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni C), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete. Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali, piše Mondo.
Za samo 10 minuta ćete veoma lako moći da ga isiječete na komade željene veličine – bit će odmrznuto. prenosi “Hayat“.
Bonus je i što će mu šećer malo pojačati i poboljšati ukus. Zapravo, zahvaljujući šećeru ono je postalo meko, nježno, a da je pritom u potpunosti zadržalo teksturu i svoj ukus, prenosi Krstarica.