Sastojci:
8 svježih paprika srednje veličine
250 g mljevene teletine
300 g mljevene govedine ili junetine
150 g nasjeckanog suhog mesa
Manji, crni luk (nasjeckan)
3 čehna bijelog luka
Peršun
1 kašičica mljevene slatke crvene paprike
1/2 kašičica bibera
so
100 g riže
4 kašike ulja
4 dl paradajz sosa
1-2 kašičice gustina
3 dl vode
Priprema:
Paprikama odsjeći vrhove i očistiti ih od sjemenki, oprati i ocijediti, piše Noizz.
Mljeveno meso pomiješati, pa dodati suho meso, što će cijelo jelo učiniti još boljim – kažu da potpuno promijene ukus, bijeli i crni luk, peršun, mljevenu crvenu papriku, biber, so i rižu.
Izmiješati i napuniti paprike.
Prepržiti ih na zagrejanom ulju sa svih strana, dodati paradajz sos, vode prema potrebi i kuhati na laganoj vatri oko 50 minuta. prneosi “Radiosarajevo“.
Pred kraj umiješati gustin razmućen u malo vode.
To je to. Prijatno!