Hrana i piće

EKLER TORTA KOJA SE NE PEČE: Kremastiju i sočniju poslasticu niste probali !

Pravljenje eklera izgleda kao težak posao, posebno za manje iskusne domaćice, međutim sada možete napraviti ekler tortu koja se ne peče. Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti.

stil

Sastojci:

500 ml mleka
1 kesica praška za puding sa ukusom vanile
50 g šećera
10 ml esencije vanile
100 g šlaga
400 g keksa četvrtastog
Glazura:

80 g šećera
15 g kakaoa
20 ml mleka
50 g putera
https://stil.kurir.rs/trpeza/recepti/164291/ekler-torta-koja-se-ne-pece-kremastiju-i-socniju-poslasticu-niste-probali-nikada-video-recept
Priprema:

U vatrostalnu posudu stavite na dno keks.
Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom.
Sve vreme mešajte žicom.
Kada je puding gotov ostavite da se ohladi.
Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag.
Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks.
Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao.
Prelijte preko keksa.
Ostavite 2 sata da se ohladi u frižideru,piše Stil


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh