Hrana i piće

U mljeveno meso dodajte 1 sastojak i dobit ćete vrhunske ćufte: BOLJE NISTE PROBALI

Ćufte su jedno od najpopularnijih jela od mljevenog mesa. Prave se jednostavno tako što se mljeveno meso pomiješa sa začinima i isprži sa obe strane. Međutim, često ćufte nekim domaćicama ispadnu suhe i žilave.

A problem uopšte nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.

Kako se ispostavilo, mljeveno meso je potrebno marinirati. Dakle, najbolje je uzeti dobro samljeveno mljeveno meso.

Nakon što se dobro samelje i pomiješa dodaju se so i biber. Caka je sad u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mljevenog mesa.

Promiješajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mijesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 – 5 sati da se marinira, piše Stvarukusa.rs.

Na samom kraju u mljeveno meso dodajte crni luk sitno isejckan. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Poslužite uz paradajz sos i pire krompir. Prijatno!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh