Svaštara

Dodajte ovaj jedan sastojak u pire krompir i okus će ispasti savršen

Ovih dana društvenim mrežama proširio se snimak koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira.

Pire krumpir - Savjetnica.com

Autorica videa Jourdyn ‘Jeaux’ Parks otkriva kako nije riječ o nekoj novoj, izmišljenoj metodi jer ga je ovako pripremala njezina baka.

Jourdyn, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla vjerovati da ljudi krompir za pire kuhaju samo u vodi, prenosi Večernji list.

Evo kako to ona radi: Prvo uzme krompire, opere ih i ne guli već ih samo premaže uljem avokada. Zatim ih stavi u lonac u koji je prethodno dodala vodu, morsku sol i sastojak koji cijeli recept čini posebnim – pileći ili goveđi temeljac – ovisno o mesu koje će poslužiti uz pire.

Temeljac će pojačati okus, a pire će biti puno kremastiji, kako tvrdi.

Kada su krompiri skuhani, dodaje maslac i mlijeko i napravi pire.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh