Hrana i piće

TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Evo kako da vam pite budu kao iz restorana, koristite ove male tajne

Uslanim ili slatkim kombinacijama pite su vijekovima obožavane.

No, tajna savršene domaće pite nije u korama.
Već u savršenom prelivu.

Kako napraviti ovaj preliv otkrivamo u nastavku.

Sastojci:

– 7 kašika brašna
– 1 suhi kvasac
– 2 šolje mlijeka
– 1 šolja ulja
– so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da prije pečenja odstoji sat i pol.

Pita će uvijek biti lijepa, vazdužasta i kompaktna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh