Region

Oglasila se direktorica škole u koju je išao Matej: On je bio…

Direktorica Osnovne škole Manuš, u koju je išao Matej Periš, Marita Guć, govorila je za Jutarnji povodom nestanka ovog Splićanina u Beogradu.

Marita Guć - Radiosarajevo

O njemu i drugovima rekla je sve najbolje.

“Kad sam pročitala prvu informaciju o Matejevu nestanku, odmah sam prepoznala da se radi o našem bivšem učeniku. U Osnovnoj školi Manuš svi smo potreseni njegovim nestankom i suosjećamo s njegovom porodicom. Čula sam se i s njegovom razrednicom, koja je u međuvremenu otišla u penziju, i njoj je jako teško zbog svega što se događa. I on i neki od tih mladića pohađali su našu osnovnu školu i sve su to bili dobri učenici i uzorna djeca. Matej je bio odličan učenik, sudjelovao je u izvannastavnim aktivnostima. Bio je đak kakvog bi poželjela svaka škola”, kazala je direktorica Guć za Jutarnji.

Guć je rekla kako je najbitnije da se Mateja pronađe i da se okonča agonija. Kaže da su svi mladići koji su pohađali Osnovnu školu Manuš, a bili su u društvu s Matejem u Beogradu, ostali u vezi i nakon osnovne škole, a jedan od njih bio je i mladić koji je nedavno poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Direktorica je rekla da zbog zaštite osobnih podataka ne može iznositi podatke o njihovu identitetu.

Podsjetimo, danas je osmi dan potrage za 27-godišnjim Matejom o čijem nestanku mediji u regionu bruje od 1. januara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh