Hrana i piće

Kako da spremimo najukusnije kokice iz šerpe?

Glavni problemi koji se javljaju kod pripreme kokica u šerpi su zagorijelost, pa često odustanemo od priprme, međutim, ovaj problem može lako da se riješi.

Kokice - Blogspot.com

Uzmite lonac sa debljim dnom kako ne bi zagorjele.U loncu od recimo 3 l zagrijte 3 kašike ulja.

Kada se ulje zagrije, ubacite nekoliko zrna kukuruza kokičara i pokrijte ga poklopcem. Kada ove prve kokice puknu, izvadite ih i dodajte ostatak kukuruza u količini kojom ćete u jednom sloju moći da prekrijete dno lonca. Važno je da tada lonac sklonite sa vatre i brojite do 30, a zatim ga vratite na ringlu. Tako će sva zrna moći da puknu u istom trenutku.

Tokom spremanja kokica šerpu bi trebalo da tresete i povremeno odškrinete poklopac kako bi para izašla i kokice ostale hrskave. Kada se pucketanja prorijede, ugasite ringlu i kokice odmah prebacite u činiju, prenosi Novosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh