Spremanje bešamel sosa je jedan od glavnih razloga zašto domaćice odustaju od pripreme ovog, mnogima omiljenog jela.
Mnogima priprema lazanja djeluje kao komplikovan i dugotrajan proces, ali to ne mora da bude tako, prenosi Objektiv.rs.
Najbolji ručak je onaj koji se sprema jednostavno i brzo, a opet bude ukusan.
Sastojci:
– juneće meso, 400 g
– glavica crnog luka
– pakovanje kora za lazanje
– kačkavalj, 200 g
– mocarela sir, 200 g
– neutralna pavlaka, 500 ml
– pasirani paradajz, 500 ml
– origano
– bosiljak
– so
– biber
– malo ulja
Priprema:
Sitno isjeckajte luk pa ga propržite na ulju. Kada potamni dodajte mljeveno meso, pa sve zajedno dinstajte nekih 15 minuta, povremeno miješajući.
Začinite po ukusu, pa dodajte origano i bosiljak. Kada meso bude an pola gotovo, sipajte paradajz, pa sve kuhajte dok ne provri.
Kada provri, sklonite šerpu sa šporeta pa u sve ulijte neutralnu pavlaku i dobro promiješajte kako bi se sjedinilo
U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno malo premažali margarinom ili uljem, stavite jedan red kora. Bogato prelijte smjesom od mesa, pa preko toga narendajte mocarelu i kačkavalj.
Preko toga ponovo stavite kore i prelijte ih ponovo smjesom od mesa i rendanim sirevima. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i fil.
Rernu zagrijte na 200 stepeni i pecite 40 minuta.