Svaštara

NIKADA VIŠE NEĆETE STAVLJATI OBIČNU VODU ILI MLIJEKO U PALAČINKE: JEDAN SASTOJAK DAJE MEKOĆU, OVO NIKO NE ZNA

Recept za savršene palačinke

Palačinke - Recepti.com

Sastojci za mekane palačinke:

3 šolje brašna,

2,5 šolje kisele vode,

1 kašika šećera,

malo soli,

1/2 kašičice praška za pecivo,

1 kesica vanilin šećera,

ulje

Priprema:

Pomiješati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.

Dodati jednu kašiku ulja i još malo promiješati.

Za pečenje palačinki najpogodniji je tavu sa teflonskim dnom. U tavu sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagrije, sipati oko pola kutlače tečne smjese, taman toliko da pokrije dno tavu.

Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Prije pečenja svake palačinke dodati u tavu nekoliko kapi ulja. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh