Ovaj sendvič je prvi put napravljen u Kaliforniji četrdesetih godina. Toliko je lak za pripremu, a ukus je nevjerovatan. U hrskavom hljebu se nalazi mleveno meso prepuno sira koji se topi, toliko je sočan da mu nećete odoljeti.
Profesionalci su otkrili tajnu kako da tostirate hljeb u tiganju, a da bude savršeno hrskav. Samo treba da ga premažete majonezom.
Sastojci:
450 g goveđeg mljevenog mesa
bijeli luk u prahu
crni luk u prahu
tucana paprika
so i biber
kačkavalj u listićima
1 crni luk
Za sos:
2 kašike majoneza
2 kašike kečapa
1 kašika senfa
1 kašičica vorčester sosa
Priprema:
Istopite puter i propržite crni luk, na pola dodajte malo vode i pržite sve dok ne bude karamelizovan. Izvadite luk iz tiganja i onda stavite mesom. Pržite na srednje jakoj vatri, ne samo da će meso da bude savršeno pečeno, nego će i neki delovi biti krckavi. Posolite, pobiberite, pospite crnim i bijelim lukom u prahu, a zatim preko stavite listiće kačkavalja. Kada se malo otope promiješajte da se lijepo sjedine sa mesom. Vratite luk i još jednom dobro promiješajte kako bi se svi sastojci lijepo sjedinili.
Pomiješajte sve sastojke za sos i dobro sjedinite. Dva parčeta hleba premažite majonezom i prepecite tu stranu u tiganju. Izvadite hljeb, pa hrskavu stranu premažite umakom, stavite sir, smjesu sa mesom, pa opet sir i zatvorite drugim parčetom hleba (da hrskava strana bude okrenuta ka mesu). Mekanu stranu hljeba premažite majonezom, pa vratite u tiganj na tu stranu koja je premazana majonezom. Gore će ostati još jedna mekana strana i dok se sendvič peče premažite i tu stranu majonezom, pa poklopite. Poslije par minuta okrenite sendvič da se tostira i gornja strana, prenosi Stvar ukusa.