Hrana i piće

Cheesecake s borovnicama: Recept za prefinu tortu sa sirom koja se ne peče

Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama

Tijekom velikih vrućina žudimo za hladnim i osvježavajućim desertima koje se ne peku i vrlo lako se pripremaju.

Cheesecake s borovnicama je takva slastica. Najteži dio recepta je čekanje da se torta stisne.

Sastojci za podlogu:

180 grama čajnih keksića po želji
100 grama maslaca
Sastojci za nadjev:
250 grama vrhnja za šlag
200 grama sirnog namaza
100 grama šećera u prahu
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
125 grama borovnica

Priprema cheesecakea s borovnicama:

U blenderu ili sjeckalici smrvite čajne keksiće u prah.

Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu nalik na mokar pijesak.

Dobro utisnite smjesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.

Mikserom istucite vrhnje u šlag.

U posebnoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.

Nježno umijesite šlag u sirni namaz te sve zajedno začinite s ekstraktom vanilije.

Prebacite smjesu na podlogu od smrvljenih keksa i u nju utisnite polovicu borovnica.

Stavite tortu od sira u hladnjak na barem četiri sata, ili preko noći.

Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh