Hrana i piće

JUGOSLOVENSKI SPECIJALITET – NASUHO SA KROMPIROM: Pravi se od jeftinih sastojaka, a miris i okus vraćaju u djetinjstvo

Nasuho sa krompirom je staro tradicionalno jelo koje se služi u Vojvodini. Porijeklo vodi iz Austrije, koji ga nazivaju još i grenadir marš, a smišljeno je kako bi se nahranila vojska – tj. moralo je biti jeftino, a zasitno. Austrijanci u njega dodaju i slaninu ili kobasicu, a vi odlučite sami kako ćete ga poslužiti.

recept - Bakina i dekina kuhinja

Sastojci:

500 g krompira
250-300 g flekica ili druge tjestenine
1 veća glavica crnog luka
1 kašičica crvene mljevene paprike
ulje
biber, so

Priprema:

Krompir skuhati u ljusci a tjesteninu obariti 15-20 minuta. Na ulju propržiti sitno sjeckan crni luk, pa kad se isprži i postane staklast dodati mljevenu papriku, so i biber. U činiju sipati skuhanu ocijeđenu testeninu, dodati sjeckan krompir i luk pa izmiješati.

Odlično je i toplo i hladno.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh