Svaštara

Sočno, mirisno i topi se u ustima: Turski način pripreme jaja na oko će vas raspametiti ukusom

Sočno, mirisno i topi se u ustima: Turski način pripreme jaja na oko će vas raspametiti ukusom

jaja - Novi

Sastojci:

2 jaja
3 kašike kiselog mleka
so
biber
cvrena sušena čili paprika
maslinovo ulje
1 kašika putera
malo mlevene sveže zelene čili paprike
malo peršuna
1 kašika izblendanog belog luka
mlevena slatka paprika
puter

Priprema:

Pre svega u jednu posudicu stavite 3 kašike kiselog mleka i sve to malo posolite. Nakon toga dodajte malo balog luka i isto toliko mlevene slatke paprike kao i malo bibera. Sve to dobro izmešajte!

Nakon toga u drugu činiju dodajte sveže mlevenu čili papriku, pomešanu sa sitno seckanim peršunom i sve to izmešajte.Zatim u blago zagrejanom tiganju istopite puter, a zatim u to dodajte suženu čili papriku (sitno mlevenu), a nakon toga dodajte malo mlevene slatke paprike.

U drugom, čistom tiganju propržite jaja na oko i onda je vreme da sve servirate.

Prvo stavite sos sa kiselim mlekom, zatim nakapajte malo sosa sa peršunom, a zatim sos sa crvenim paprikama. Nakon toga stavite ispržena jaja i pospite ih sosom od crvenih paprika i sosom sa peršunom.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh