Svijet

Pronađeno tijelo direktora ruskog naftnog diva Lukoila

Ravil Maganov, direktor ruskog naftnog diva Lukoila, preminuo je u četvrtak nakon što je pao kroz prozor u bolnici u Moskvi, rekao je izvor upoznat sa situacijom za Reuters.

Vladimir Putin i Ravil Maganov - Kremlin.ru

“U Moskvi je pronađeno tijelo potpredsjednika naftne kompanije Lukoil Ravila Maganova. Ovo je objavljeno na kanalu Mash Telegram. Prema izvoru, tijelo je pronađeno u blizini Centralne kliničke bolnice u Ulici maršala Timošenka. Biznismen je stigao u medicinsku ustanovu prije smrti. Tijelo je pronašlo bolničko osoblje”, napisali su oni. prneosi radiosarajevo

Ruski mediji javljaju kako je istraga u toku, piše 24sata.hr.

Maganov je 1980-ih radio u Langepasneftegazu, koji je kasnije postao dio LUKOIL-a. Od osnivanja dioničkog društva bio je na rukovodećim pozicijama u LUKOIL-u.

Godine 2020., nakon smrti predsjednika upravnog odbora naftne kompanije, Valerija Graifera, postao je čelnik uprave. piše Interfax..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh