Hrana i piće

PROFESIONALNI KUHARI MESO UMOTAJU U KORU OD BANANE: Evo kako, rezultat će vas oduševiti

Pomoću kore od banane ispecite savršeno meso.

Ali, čak i one iskusne domaćice vjerovatno ne znaju da mogu da peku meso sa korom od banane. Profesionalni kuvari otkrili su trik kako da meso bude ukusnije i sočnije, a za to je zaslužena kora popularnog voća.

Ako želite da pečete meso u rerni, onda ga dobro začinite, pa umotajte u koru od banane. Pričvrstite kuhinjskim koncem, a zatim stavite u tepsiju i pecite. Prije serviranja uklonite koru. Meso je mekše i aromatičnije. Takođe, ovaj trik sa korom možete da koristite i ako kuhate govedinu. Tada u šerpu ubacite i koru, a ona će pomoći da se meso brže skuha i da bude mekše.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh