Napravite kremastu tortu od kesten pirea, čiji recept je i više nego jednostavan, a što je najbolje od svega ne mora da se peče. Garantovano ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
Za koru:
400 g mljevenog keksa
140 g margarina
7 kašika šećera u prahu
120 ml mlijeka
Za fil:
500 g kesten pirea
200 ml slatke pavlake
120 gr margarina
7 kašika šećera u prahu
Za dekoraciju:
150 g čokolade
Priprema:
Pomešati margarin sa keksom, pa dodati šećer u prahu. Mesiti uz postepeno dodavanje mleka, pa kad se dobije homogena smesa utisnuti u dno kalupa, koji je prethodno obložen papirom za pečenje. U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku, a odvojeno umutiti margarin, šećer u prahu i, na kraju, pire od kestena. Namazati ovaj fil od margarina i kestena preko kore, pa preko svega nanijeti umućenu slatku pavlaku. Otopiti čokoladu, pa njom prelijte tortu i ukrasite po želji.
Ostavite nekoliko sati u frižideru da se lijepo stegne.