Recept:
– 3 kriške hljeba, koricu odrezati, blendati s čašom vode (200ml).
– 500 gr sitno izrezane piletine, dodavati postepeno u blender.
Začini:
- 1 kafena kašika đumbira,
- 1 kafena kašika bibera,
- 1 kafena kašika bijelog luka u granulama,
- 2 kafene kašike soli,
- 1 kafena kašika mljevene parike,
………………………………
Smjesu izblendati, prebaciti u veću posudu i dodati čašu brašna (čaša od 200ml), zatim dodati i pola čaše skroba (čaša od 200ml), sjediniti, dodati 6 gr praška za pecivo, 1 kafenu kašiku bibera i 1 kafenu kašiku soli. Dodati još jednu čašu brašna (čaša od 200 ml).. Zamijesiti tijesto.
Tijesto treba biti ljepljivo, ali ne tečno, niti tvrdo…
PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
– U drugoj posudi pripremiti 2 jaja, 1 čašu mlijeka (čaša od 200 ml) i 1 kafenu kašika soli.
– U treću posudu staviti prezlu i kukuruzno brašno po potrebi.
– U dubljoj tavi dobro zagrijati ulje.
1 supenu kašiku tijesta staviti u jaja, pa u prezlu pa u ulje. Pržiti dok ne dobije zlatno-smjeđu boju s obje strane.