Hrana i piće

PILEĆI UŠTIPCI – ODLIČAN RUČAK

Pileći medaljoni ili uštipci.

Pileći medaljoni - Gettycrocker.com

Recept:

– 3 kriške hljeba, koricu odrezati, blendati s čašom vode (200ml).

– 500 gr sitno izrezane piletine, dodavati postepeno u blender.

Začini:

  • 1 kafena kašika đumbira,
  • 1 kafena kašika bibera,
  • 1 kafena kašika bijelog luka u granulama,
  • 2 kafene kašike soli,
  • 1 kafena kašika mljevene parike,

………………………………
Smjesu izblendati, prebaciti u veću posudu i dodati čašu brašna (čaša od 200ml), zatim dodati i pola čaše skroba (čaša od 200ml), sjediniti, dodati 6 gr praška za pecivo, 1 kafenu kašiku bibera i 1 kafenu kašiku soli. Dodati još jednu čašu brašna (čaša od 200 ml).. Zamijesiti tijesto.
Tijesto treba biti ljepljivo, ali ne tečno, niti tvrdo…

PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

– U drugoj posudi pripremiti 2 jaja, 1 čašu mlijeka (čaša od 200 ml) i 1 kafenu kašika soli.

– U treću posudu staviti prezlu i kukuruzno brašno po potrebi.

– U dubljoj tavi dobro zagrijati ulje.

1 supenu kašiku tijesta staviti u jaja, pa u prezlu pa u ulje. Pržiti dok ne dobije zlatno-smjeđu boju s obje strane.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh