Svijet

RUSI PROGLASILI NOVI ‘GLAVNI GRAD’ OKUPIRANE REGIJE HERSON: OVO JE PRIVREMENO!

Okupacijske vlasti regije Herson privremeno su “prebacile” administrativni glavni grad regije iz Hersona u grad Geničesk.

Herson - hayat

Geničesk je administrativno središte regije Geničesk, koju je Rusija okupirala još u februaru.

To je za RIA Novosti izvijestio “sekretar za medije zamjenika predsjednika regionalne vlade” Aleksandar Fomin.

Danas je privremena administrativna prijestolnica regije Herson Geničesk. Tamo su koncentrisani svi glavni organi vlasti – rekao je Fomin.

Inače, lučki grad Geničesk nalazi se u području Arabatske Strelke na obali Azovskog mora. Stanovništvo grada od 1. januara 2022. manje je od 19 hiljada ljudi, a Rusija ga je okupirala 24. februara.

Podsjećamo, jučer je Ministarstvo obrane Ukrajine objavilo povratak kontrole nad Hersonom. Predstavnik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je da je na lijevu obalu Dnjepra prebačeno “oko pet hiljada jedinica vojne tehnike, kao i materijalna imovina”. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh