Hrana i piće

Dodajte SIRĆE U KROMPIR dok se kuha, evo i zašto…

Nije svaki krompir isti. Naime, postoji više vrsta krompira i od toga zavisi njegova priprema. Znamo da je mladi krompir idealan za prženje, ali ne i za kuhanje. Sa starim krompirom, situacije je obrnuta.

Ipak, ako želite da skuhate krompir za idealnu krompir salatu, evo jednog savjeta, koji će vam sigurno dobro doći.

Naime, da biste dobili savršeno kuhani plod za pripremu krompir salate, korisno je dodati i malo – sirćeta. Kako prenosi Times of India, krompire koje planirate da kuvate oko 30 minuta dodate malo sirćeta u ključalu vodu, i to negde na polovini kuhanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh