BiH

Dodiku u čast Istočnim Sarajevom šetaju policajci, ljekari, vatrogasci, šumari…

Danas se u Istočnom Sarajevu održava šesti po redu svečani defile povodom neustavnog Dana RS-a 9. januara, a odluku o izmještanju obilježavanja iz Banja Luke donio je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

Dodik - klix.ba

Defile se održava u ulici Stefana Nemanje u Istočnom Sarajevu, a počinje od zgrade općine.

“U svečanom defileu je 717 pripadnika MUP-a. Učestvuju sa zastavnim vodom, šest je motorizoravnih ešalona”, kazao je Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova RS-a.

Istakao je kako u događaju učestvuje specijalna antiteroristička jednica kao i polaznici policijske akademije.

Civilni sektor u defileu učestvuje sa 7 ešalona odnosno sa preko 1.500 učesnika.

Danas je i svojevrsna premijera taktičkog vozila “Vihor” koje može biti taktično, naoružano je i opremljeno balističkom zaštitiom.

“Treba istaći da je ovo prvi put da se svečani defile realizuje u gradu koji nije Banja Luka. Ovo nije inat već ljubav i činjenica proizašla iz historijskih činjenica”, naglasio je Karan.

Pripreme za današnji defile su trajale više od mjesec dana, a program je počeo predavanjem raporta Dodiku uz pratnju policijskog orkestra.

Uz Dodika je ulicom Stefana Nemanje hodala i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh