Potrebno je:
250ml. mineralne vode
125ml. ulja
200gr. šećera
250gr. brašna
1 kašika džema
3 kašike kakao
1 kašičica sode bikarbone
1 kesica cimeta
Fil:
200gr. džema bilo koje vrste
Glazura 100gr. čokolade i 4 kašike ulja
Priprema: U činiju stavite ulje, mineralnu vodu, šećer i džem. Sve umutite, a onda prosejte brašno i dodajte sodu bikarbonu i kakao. Dodajte i cimet i sve izmešajte žicom.
Uključite rernu na 180 stepeni Celzijusa pa izlijte pola sadržaja u tepsiju. Pecite u rerni oko 10 minuta da biskvit uhvati koru. Izvadite iz rerne pa stavite preko oko 200 grama džema po želji, pa preko njega izlijte ostatak smjese za biskvit. Pecite u rerni dok se sve lijepo ispeče.
Kad izvadite kolač iz rerne prelijte ga sa rastopljenom čokoladom.