U ovo doba inflacije primorani smo pripaziti na budžet pri kupovini namirnica pa se moramo ‘okrenuti’ jeftinijim opcijama jela, a nema boljih od jugoslavenskih.
Donosimo jedan recept glavnog jela, jugoslavenski burek, iz kuharice Olge Novak Marković pod nazivom Jugoslavenska kuhinja iz 1983. godine, piše Net.hr.
Sastojci za 2 osobe
150 grama brašna
nekoliko kašika mlake vode
Nadjev
140 grama nemasne junetine
15 grama luka
4 grama ulja
sol, biber
Priprema
Od brašna i slane vode zamijesimo vučeno tijesto, dobro ga izmijesimo i ostavimo na 30 minuta.
Za to vrijeme pripremimo nadjev. Na ulju propržimo sjeckani luk i mljeveno meso. Nadjev posolimo i poparimo.
Okrugli ili četvrtast lim za pečenje premažemo uljem, pokrijemo slojem tijesta i stavimo sloj nadjeva. Odozgo položimo drugi sloj tijesta i ponovno ga namažemo nadjevom.
To se ponavlja dok ne potrošimo sav nadjev, a zatim završimo s tijestom. Slojeve tijesta treba svaki put premazati masnoćom. Burek pečemo u rerni i još vruć razrežemo na četiri dijela.
Uz burek odlično odgovara, jogurt ili kiselo mlijeko.
Prijatno!