Hrana i piće

Kako da dobijete najbolji kuhani krompir

Kuvani krompir ima nezasluženu reputaciju dosadnog jela. Uglavnom na kraju završi u krompir pireu jer ga nismo dovoljno dobro skuvali, pa onda nema smisla služiti ga takvog.

Priprema krompira - Screenshot/YouTube

Ali, postoji trik da kuvani krompir uvijek bude savršeno kuvan, sočan i dovoljan sam po sebi.

Stavite u vodu krompir, pa onda dodajte čen bijelog luka, jedan lovorov list i malo bibera. Po želji dodajte i druge začine za koje mislite da će se lijepo slagati.

Onda dodajte hladnu vodu, dodajte so i stavite krompir da se kuva na srednjoj temperaturi. Prije nego što ga izvadite, provjerite da li je definitivno gotov, i to tako što ćete u njega zabosti čačkalicu koja treba da izađe čista.

Kada vidite da je skuvan, procijedite ga i odstranite sve začine. Dok je krompir još vruć, prepolovite ga i dodajte malo maslaca, oko dvije kašičice. Možete dodati i još malo soli i bibera, i to je to. Vaš savršeni krompir je gotov, prenosi Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh