Hrana i piće

Trik pomoću kojeg ćete uvijek uspjeti ispeći sočna pileća krilca

Kako biste svaki put uspjeli ispeći sočna krilca, primijenite jednostavni trik.

Piletina - Malakuharica

Naime, potrebno je da piletinu prije pečenja premažete kiselim vrhnjem, majonezom i začinima. prenosi klix

Svi sastojci koji vam trebaju za pripremu pilećih krilaca

šest komada pilećih krilaca
240 grama kiselog vrhnja
70 grama majoneze
60 grama naribanog parmezana
kašika bijelog luka u prahu
kašika slatke paprike u prahu
pola kašičice luka u prahu
pola kašičice kajenskog papra

biljno ulje za pečenje
so (po želji)
začinsko bilje (po želji)

Priprema

Zagrijte rernu na 190 stepeni. Utrljajte so s obje strane piletine. U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, parmezan i sve začine. Namastite tepsiju i u nju stavite krilca.

Preko piletine ravnomjerno naspite smjesu od vrhnja, majoneze i začina. Pecite otprilike pola sata. Prijatno!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh