Svijet

U SUDARU 14 OZLIJEĐENIH: Sumnja na ilegalne auto utrke

To je noćna mora vozača: čekati na crvenom svjetlu na semaforu, a onda vas netko odjednom udari velikom brzinom bez kočenja.

Upravo se to u petak navečer dogodilo u njemačkom gradu Kölnu, javlja Njemačka tiskovna agencija (dpa).

Nakon nesreće s 14 ozlijeđenih osoba i 10 oštećenih vozila, 28-godišnjak će sada morati odgovarati zbog sumnje u zabranjenu automobilsku utrku.

Kako je u subotu priopćila policija iz Kölna pozivajući se na izjave svjedoka, muškarac je u petak navečer u sportskom automobilu pretjeranom brzinom jurio kroz nekoliko crvenih svjetala na semaforu, a zatim se zabio u vozila koja su čekala ispred drugog semafora sa upaljenim crvenim svjetlom.

Sportski automobil je poletio i zatim se zaustavio na krovu malog automobila. Drugi su automobili bili gurnuti jedan u drugi i zaglavljeni.

Na ulici nedaleko od željezničke postaje Köln-Deutz bio je prizor pustoši, a krhotine su bile razbacane po cijelom području.

Policija je navodnog uzročnika nesreće uhitila na licu mjesta.

Osumnjičenik, koji je također optužen za nanošenje opasnih tjelesnih ozljeda, i 30-godišnji vozač malog automobila prevezeni su u bolnicu gdje su im ustanovljene teške ozljede. Ostale osobe koje su sudjelovale u nesreći lakše su ozlijeđene.

Osumnjičenom muškarcu je uzeta krv, a ispituje se i mogući drugi razlozi sudara. Sumnja se i na ilegalnu auto utrku.

Istražitelji su osumnjičenima oduzeli automobil koji je sudjelovao u nesreći te tri mobitela, prenosi Fenix-magazin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh