Sastojci:
- 2 jaja
- 2 fildžana šećera (mala šoljica od 50 ml)
- 2 fildžana ulja (mala šoljica od 50ml)
- 2 fildžana (mala šoljica od 50ml) mljevenih badema
- 1 supena kašika praška za pecivo
- 7 fildžana brašna (mala šoljica od 50ml)
Oblikovati tijesto kao u videu, i predati u tepsiju premazanu maslacem. Staviti badem na svaki kolačić. Ugrijati rernu.
Peći 15 minuta na 200 stepeni C, zatim smanjiti na 150 C i peći još 5 minuta.
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Agda:
- pola čaše kokosovog brašna (čaša 200ml)
- 2 čaše šećera
- (čaša 200ml)
- 4 čaše vode (čaša 200ml)
Kada sirup zakuha, kuhati još 1 minutu.
Zaliti sirupom vruć kolač.