Hrana i piće

POHOVANE BRESKVE – Napravite ovu POSLASTICU po bakinom receptu, BRZO se PRIPREMA, sladak i ukusan doručak

Iznenadite ukućane danas!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo veoma brz i jednostavan recept za pohovane breskve.

Potrebno je:

voce – ja sam koristila breskve malo šećera sa cimetom
1 jaje
4 kašike brašna
200 ml mleka
malo soli
ulje
Priprema:

Breskve oguliti izvaditi koscicu i iseći na krugove. U činiju izmutiti jaje dodati pola mleka, dodati brašno žicom dobro izjednaciti da nema grudvice pa sipati ostatak mleka. Svaki krug breskve umočiti u testo pa kasikom izvaditi i stavljati u vruće ulje. Pržiti sa obe strane i vaditi na upijajuci papirni ubrus. Izmešati 2 kasike šećera i 1 kašičicu cimeta i posuti vruće,piše Žena


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh