BIZnews

U Republici Srpskoj od danas niže cijene određenih namirnica

U RS-u danas počinje kampanja “Društveno odgovorni” u okviru koje su cijene određenih namirnica niže, a kako je najavljeno, lista proizvoda koji pojeftinjuju će biti proširena.

Kampanju je pokrenulo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske s ciljem pomoći stanovništvu u borbi sa rastućim troškovima života.

Resorni ministar Denis Šulić izjavio je da je proširena lista privrednih subjekata koji učestvuju u ovoj kampanji te da će javnosti danas biti dostupne dodatne informacije, prenosi BHRT.

“Prateći inflatorna kretanja, odlučili smo se za proširenje kampanje na proizvođače i dobavljače, te su pokrenute aktivnosti na kreiranju liste proizvoda koji će biti obuhvaćeni kampanjom, a koji će građanima biti dostupni uz znatno nižu maržu, pa čak i maržu od nula odsto koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja – od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca”, ranije je rekao Šulić.

Predsjednik ovog bh. entiteta Milorad Dodik rekao da će akcijom biti obuhvaćeno 50 proizvoda, piše Biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh