Paprika roga, zanimljivo je, ima veću količinu vitamina C nego, primjerice, limun i narandža. Ona je posebno popularna kao salata, ali i kao sastojak vječnog klasika – ajvara, piše Coolinarika.
Kuhanje ajvara ipak zahtijeva malo više vremena, a mi vam donosimo puno bržu alternativu.
Sastojci za dvije osobe
1 komad pečene roga paprike
10-15 listića bosiljka
1 velika žlica senfa
1 komad čili papričice
2 velike žlice maslinovog ulja
so
Pripremanje
Papriku oprati i ispeći na roštilju ili u pećnici. Ostaviti da se ohladi pa očistiti od kožice i sjemenki.
Čili papirčicu također oprati, prerezati i odstraniti sjemenke. Treba naglasiti da je ovaj dio recepta opcionalan,piše Avaz
Listiće bosiljka operite i posušite paprinm ubrusom.
U blender stavite očišćenu roga papriku, listiće bosiljka, čili papričicu, senf. Izblendajte!
Dodajte maslinovo ulje, papar i so. Ponovno izblendajte.
Gotovo!