Hrana i piće

HURMAŠICA SA PEKMEZOM – Ukusno da ukusnije ne može! Zapišite recept

Recept:

hurmašice - screenshot / youtube

Sastojci:

2 jaja
2 fildžana šećera (fildžan – mala šolja od 50ml)
10 gr vanilin šećera
1 fildžan pekmeza od smokava
9 fildžana brašna
1 supena kašika praška za pecivo

CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

Tijesto ostaviti 15 minuta u frižideru.
Hurmašice peći na 200 stepeni (u ugrijanoj rerni 15 minuta) smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.

Agda:

2 fildžana pekmeza
300 gr šećera
pola litra vode
Kuhati agdu 5 minuta na laganoj vatri.
Vrućom agdom zaliti vruće hurmašice.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh