2 jaja
2 fildžana šećera (fildžan – mala šolja od 50ml)
10 gr vanilin šećera
1 fildžan pekmeza od smokava
9 fildžana brašna
1 supena kašika praška za pecivo
…
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Tijesto ostaviti 15 minuta u frižideru.
Hurmašice peći na 200 stepeni (u ugrijanoj rerni 15 minuta) smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.
Agda:
2 fildžana pekmeza
300 gr šećera
pola litra vode
Kuhati agdu 5 minuta na laganoj vatri.
Vrućom agdom zaliti vruće hurmašice.
NAPOMENA: Video
materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet
servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu
vlasništvo portala Haber.ba i portal
Haber.ba ne
odgovara za njihov sadržaj i autorska
prava.
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja -
Više o Uslovima korištenja...