Hrana i piće

Pikantna supa

U multipraktiku izmiksajte očišćeni bijeli luk i papričice bez sjemenki

Sastojci: 2 čili papričice, 200 g sjeckana paradajza, 3 čehna bijelog luga, 1/2 kašičice bijelog sirćeta, kašika smeđeg šećera, kašika soli, kašika mljevenog šarenog bibera, 1/2 kašike cimeta, 1/2 kašičice klinčića, maslinovo ulje,piše Avaz

Priprema:

1. U mužaru ili multipraktiku izmiksajte očišćeni bijeli luk i papričice bez sjemenki. Prepržite ih kratko na maslinovom ulju pa dodajte paradajz, šećer, sirće, so, biber, cimet i klinčić.

2. Dinstajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne te ga razrijedite vodom i vinom. Kuhajte dok ne dobijete gustu juhu. Poslužite s vrhnjem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh