Hrana i piće

Cheesecake od nara

Cheesecake je odličan u kombinaciji s gotovo svim voćem, no sjemenke nara dodaju mu posebnu notu.

Sastojci
Podloga
110 gmaslaca
53 gsmeđeg šećera
1jaje
180 gglatkog brašna
Krema
900 gkrem sira
270 gšećera
36 gglatkog brašna
3jaja
1 žlicaekstrakta vanilije
110 gkiselog vrhnja
1 žličicanaribane limunove korice
130 gsjemenki nara
Nadjev
340 gkiselog vrhnja
53 gšećera
1 žličicaekstrakta vanilije
Priprema
1
Napravite podlogu
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Mikserom izradite maslac pa dodajte smeđi šećer i ponovno miksajte. Dodajte jaje i ponovite postupak. Umiješajte brašno i miješajte dok ne dobijete tijesto.

Tijesto zatim utisnite u kalup za pečenje torte koji ste namastili i pecite 10 minuta. Kada se tijesto ispeče, ostavite ga sa strane da se ohladi.

2
Napravite kremu
Pećnicu smanjite na 160 stupnjeva. U velikoj zdjeli mikserom izradite krem sir i šećer. Umiješajte brašno i miksajte dok smjesa ne postane glatka.

Dodajte jaja i vaniliju pa izmiksajte, a zatim umiješajte i kiselo vrhnje i koricu limuna. Lagano umiješajte i sjemenke nara, ali za to nikako nemojte koristiti mikser, već drvenu špatulu.

Kremu ulijte u kalup na već pečenu podlogu i pecite još 65 minuta. Izvadite iz pećnice, ohladite i napravite preljev.

3
Napravite preljev i ukrasite
Umutite kiselo vrhnje, šećer i vaniliju, a zatim tim preljevom premažite tortu. Pecite još 10 minuta, a zatim pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Pečeni cheesecake držite u hladnjaku 4 sata ili preko noći, a prije posluživanja ukrasite ga sjemenkama nara,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh