Svaštara

Kako znati da je riba svježa

Zaleđena, pa ponovo odmrznuta riba prava je zamka u ribarnicama. Ipak, postoje načini kako da utvrdite svježinu ribe.

Girice - Ilustracija

Prvi korak pri procjenjivanju da li je riba svježa jeste posmatranje njene kože. Što je pigmentacija na koži blijeđa i bez sjaja – to je riba starija.

Zatim, obratite pažnju i na sljedeće karakteristike:

riba mora da bude pokrivena sa sluzi neutralnog mirisa,
krljušti moraju da budu crvene i krvave,
oči moraju da budu staklaste i ispupčene, Ipak, jedan od najlakših trikova, koji je ujedno i sjajan jeste ako vidite udubljenja na ribi.

Najjednostavnije je pritisnuti trbušni dio ribe, ukoliko se vrati mišićno tkivo riba je dobrog kvaliteta, piše srpskainfo. prenose Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh