One ne gube vrijeme na čišćenje upornih mrlja od ulja, koje je poprskalo na sve strane, nakon što su završile kuvanje, jer imaju odličan trik.
Naime, većina ljudi prvo sipa ulje u hladan tiganj i onda ga stavi na šporet, prije nego što počnu da prže meso ili druge namirnice, a ne znaju da upravo zbog tog poteza ulje na kraju završi po šporetu, pločicama, radnoj površini, pa čak i po zidu. prenosi hayat
Šta je potrebno učiniti da do toga ne dođe?
Kada pržite nešto u šerpi, najbolje je da prvo nju zagrijete, potrebno je da bude potpuno suha, a potom da sipate ulje i staviti da postigne željenu temperaturu.
Sa druge strane, kada su u pitanju tave, nekada i ogrebotine po njima mogu izazvati prskanje ulja. Da biste to spriječili, probajte da sipate so u čistu tavu i da je malo zagrijete, kako bi popunila ogrebotine. Potom sav višak prospite, pa u toplu tavu sipajte ulje. Ovaj trik će vam pomoći i u tome da vam se hrana ne zalijepi, piše Kurir.