Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE: “Mirno spavajte, nikakva revolucija nije u toku, svi izgrednici će biti kažnjeni”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom večerašnjih velikih protesta opozicije koji traju u Beogradu rekao je u obraćanju javnosti da nikakva revolucija nije u toku.

– Iako su scene dramatične, nismo navikli da nam neko lomi prozore i ruši kuću. Nikakva revolucija nije u toku i mi se trudimo da mirnom reakcijom ne povrijedimo nikog od demonstranata. Prisutno je 2.490 ljudi, 1.195 pokušava da uđe u Skupštinu. Neki su pokazali da je nasilje jedini vid borbe protiv protivnika – rekao je Vučić.

On je građanima Srbije poručio da “mirno spavaju” i da će Srbija biti sačuvana, te dodao da će svi izgrednici biti kažnjeni.

– Danima smo na to ukazivali i danima smo govorili da se za to spremaju. Danima smo upozoravali inostrani faktor šta je to što se dešava i mnogi su se pravili naivni i nisu htjeli da čuju šta je to što se događa. Hvala onim stranim službama koje su nam davale te podatke – rekao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh