Sastojci:
za koru:
5 bjelanaca
5 kašika šećera
100 g mljevenih oraha
2 kašike brašna
za nadljev:
5 žumanaca
5 kašika šećera
200 g putera
150 g prah šećera
100 g mliječne čokolade
Priprema:
Odvojite bjelanca od žumanca pa prvo umutite bjelanca u čvrst snijeg postepeno dodavajući šećer. Kada se to sjedini, dodajte mljevene orahe i prosijano brašno i promiješajte špatulom ili varjačom da bjelanca ne bi “pala”.
Kada lepo promešate, smesu sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni od 12 do 15 minuta na 180 stepeni. Kada kora bude gotova izvadite je na vlažnu krpu i polako uvijte kako bi poprimio oblik rolata.
Dok se kora peče, žumanca i šećer skuvajte na pari oko desetak minuta ili sve dok se ne zgusnu pa dodajte izlomljenu mlečnu čokoladu. Lepo promešajte pa sklonite sa ringle da se lepo ohladi.
U međuvremenu, umutite puter sa šećerom u prahu pa u njega ubacite ohlađen čokoladni fil.
Rolat polako “odrolujte” pa nafilujte ali ostavite deo fila za ukrašavanje. Stavite je u frižider da se lijepo stegne i spremna je za posluživanje, piše ona.rs.