Hrana i piće

Domaći tartar sos

Sos koji se odlično slaže sa jelima od ribe.

Sastojci:

– 200 ml majoneze

– 5-6 kiselih krastavaca sitno sjeckanih

– 1 kašika kapara

– 1 kašika sitno rendanog bijelog luka

– sol i biber, po ukusu

– 2 kašike limunovog soka

– 1 kašika sitno sjeckanog svježeg peršina

– 1 kašičica senfa

Priprema:

U posudi (najbolje staklenu u kojoj ćete čuvati tartar) pomiješajte majonezu, kisele krastavce, kapare, rendani bijeli luk, so, biber, limunov sok, sjeckani svježi peršin i senf.

Posoliti i pobiberiti po želji. Ako volite kiselkastiji ukus, dodajte kašičicu tečnosti od kiselih krastavacal,piše N1

Poslužiti uz svoje omiljeno jelo, a najbolje se slaže sa jelima od ribe.

Ovako pripremljen tartar sos može da stoji u frižideru nekoliko dana.

Prijatno!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh