Hrana i piće

Puter štangice

Savršene su.

Sastojci
25 gsvježeg kvasca
200 mltoplog mlijeka
1 žlicašećera
450 gglatkog brašna
75 gmaslaca
1jaje
2 žliceulja
1 prstohvatsoli
Priprema
1
Dignite kvasac
Pomiješajte razmrvljeni kvasac, šećer i toplo mlijeko i ostavite 10-ak minuta da se digne.

2
Zamijesite tijesto
Otopite maslac u mlijeku i ostavite da se prohladi. Sada sve zamijesite u glatko tijesto (ako je malo ljepljivo, to je ok) i ostavite da se diže oko 45 minuta na toplom,piše Index

3
Oblikujte
Kad se digne, premijesite ga pa podijelite na 16 jednakih dijelova. Razvaljajte svaku i zarolajte. Posložite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

4
Pecite
Ostavite da se dižu još 15-ak minuta, pa pecite na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta, ovisi o jačini pećnice.

Kad ih izvadite iz pećnice, odmah ih premažite hladnim maslacem, tako će dobiti onaj specifični miris.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh