Hrana i piće

Kineski kupus je riznica vitamina i ima BROJNE BENEFITE: Pomože ženama koje se bore sa ENDOMETRIOZOM

Kineski kupus je zeleno lisnato povrće, bogato mnogim važnim nutrijentima neophodnim za organizam, uključujući vitamine, minerale i karotenoide.

Uzgajanje kineskog kupusa je počelo pre 6000 godina, a ovu zdravu namirnicu možete da nađete u bolje snabdevenim prodavnicama.

Benefiti kineskog kupusa
Pored toga što je ukusan i možemo da ga iskoristimo za pripremu raznih salata i čorbica, treba da imamo na umu i koliko je dobar za naše zdravlje.

vitamin K (ima neospornu ulogu u zgrušavanju krvi, a pored toga poboljšava apsorpciju kalcijuma, pa posredno povoljno utiče i na naše kosti)

vitamin C (snažan antioksidans koji nas brani od nepovoljnog dejstva slobodnih radikala)

vitamin D (pospešuje apsorpciju kalcijuma i fosfora koji čine izgradjuju zube i kosti)

vitamin B6 (vrlo važan za metabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina, a pored toga utiče i na formiranje crvenih krvnih zrnaca)

folna kiselina (ključna za pravilnu sintezu DNK, pa samim tim i izgradnju celog organizma)

Kineski kupus, pored vitamina, sadrži i minerale poput kalcijuma i kalijuma koji smanjuje rizik od srčanih bolesti i reguliše krvni pritisak.

Kineski kupus i endometrioza

Kineski kupus, kao i sve ostale kupusnjače (brokoli, kelj, karfiol, prokelj) sadrže supstance koje su veoma korisne kod obolelih od endometrioze. Naime, neki od sastojaka utiču na smanjenje nivoa lošeg estrogena i pomažu kod regulacije hormona.

Kupusnjače treba jesti svakodnevno i truditi se da postanu redovan deo ishrane. Uživajte u ukusnim jelima i svim benefitima po zdravlje koje donose ove namirnice,piše Žena


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh