Hrana i piće

Najjeftiniji brzi kokos kolač! Sočan i ukusan, bez miksera i jaja: Jedna činija i kalup za pečenje!

Ako vas stigne želja za slatkišima, a kod kuće imate svega nekoliko sastojaka, onda je vreme da zasučete rukave i napravite ovaj krajnje jednostavan, a preukusan kolač!

Kolač od kokosa i čokolade - screenshot / youtube

Pored toga što se brzo i lako priprema, ovaj kolač neće isprazniti vaš džep. Pravi se od nekoliko povoljnih sastojaka, a većinu verovatno već imate kod kuće.

Još jedna prednost ove poslastice jesta ta što nema mućenja filova u sto različitih činija, pa će vam samim tim olakšati i raspremanje nakon pripreme ove fantazije.Za mere koristite čašu od 2dl. Potrebni sastojci:

čaša jogurta
čaša mleka
čaša ulja
2 čaše šećera
čaša kokosa
2 čaše brašna
prašak za pecivo
čokolada za glazuru
Čitav postupak pripreme možete pogledati na videu ispod:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh