Svijet

BABA IZ PAKLA! Bacila i UGUŠILA novorođeno unuče, a ono što je sa tijelom uradila LEDI KRV U ŽILAMA

Otac djevojčice navodno nema veze sa ovim slučajem jer on živi u Toskani već nekoliko godina.

Bebine noge - Ilustracija / B92.net

Majka (40) 13-godišnje djevojčice, koja je rodila bebu koja je tokom vikenda pronađena mrtva u rancu bačenom na stene u mjestu Vila San Đovani u Italiji, uhapšena je zbog optužbi za ubistvo.

U ovom trenutku istražitelji nisu pružili nijedan detalj o razvoju istrage koja je dovela do hapšenja majke 13-godišnje djevojčice i koje je usljedilo nakon obdukcije tijela novorođenčeta.

Italijanski mediji pišu da je obdukcija utvrdila da je smrt djeteta nastupila gušenjem neposredno po rođenju.

Obdukcija je utvrdila da je beba rođena živa. Istraga policije i karabinjera, u koordinaciji sa kancelarijom tužilaštva pretpostavlja da je novorođenče ubijeno, vjerovatno gušenjem, nekoliko minuta nakon rođenja.

Majka djevojčice je navodno osumnjičena da je ugušila bebu nakon rođenja, stavila u ranac i ostavila na stijenama.

Policija navodno ima i snimak kamere na kojem se vidi putanja bake, prije nego što je ostavila ranac na stijenama.

Istražitelji su od patologa koji je izvršio obdukciju zatražili da uzme dijelove tkiva koji su korisni za definisanje DNK preminulog djeteta, kao i za identifikaciju oca, da li je mladić ili starija osoba i da li je znao za trudnoću djevojčice.

Još jedna značajna činjenica koja se pojavila tiče se vremena gestacije, jer bi porođaj bio prerano u odnosu na devet mjeseci trudnoće. Štaviše, djevojčica je pohađala posljednju godinu škole, što je aspekt na koji bi pažnja istražitelja bila usmjerena da bi se razumjelo da li je nadležnim organima bilo prijava o trudnoći veoma mlade djevojčice ili ne.

Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je djevojčici neko pomogao tokom porođaja i da li je to bila njena rođena majka.

U ovom trenutku nije poznato da li ima drugih osumnjičenih. Otac djevojčice navodno nema veze sa ovim slučajem jer on živi u Toskani već nekoliko godina.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh