BIZnews

Pad prometa trgovine na malo u BiH

Pad prometa trgovine na malo u BiH…

trgovina - bhrt

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini u maju, promatran u tekućim cijenama, ostvario je pad od 1,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Agencije za statistiku BiH, piše financa.

Pad prometa od 1,2 posto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duhanskim proizvodima. Dok je rast prometa od 0,5 posto ostvaren u trgovini neprehrambenim proizvodima.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u svibnju je manji za 1,9 posto u odnosu na travanj.

Pad prometa od 1,2 posto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima.. Dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima pad iznosio 1,9 posto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH u svibnju, promatran u tekućim cijenama, veći je za 9,3 posto u odnosu na isti mjesec lani.

U svibnju ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, promet prehrambenim proizvodima veći je za 6,4 posto, a neprehrambenim proizvodima za 7,2 posto.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u svibnju ostvario je rast od 11,8 posto, u odnosu na svibanj prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 3,9 posto, a neprehrambenim proizvodima rast od 15,1 posto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh